jonwinkels.reismee.nl

Ho Chi Min City

Vandaag ben ik in Vietnam , meer in het bijzonder in HCMC aangekomen.

Het was wel een hele reis!

Gistermorgen om 6 uur opgestaan, wie mij kennen weten dat dat vroeg is. Ik had ook maar drie uurtjes geslapen! Om 6,58 de trein op Oost en om 7,08 naar Schiphol, waar ik om 8.15 aankom.

Alles gaat goed, inchecken is al gebeurd en de bagage afgeven duurt niet lang' alles bij elkaar zit ik nog ruim een uur te wachten voor ik kan boarden . Het vliegtuig vertrekt min of meer op tijd en twaalf uur + zeven land ik op Singapore, om even na 5 vanmorgen dus. Veel slapen kwam er niet van in het vliegtuig! en nu moet ik tot 9.50 wachten voor ik weer vlieg. Zo;n luchthaven is toch wel boeiend, veel te zien, vooral aziaten. Om 11,10, 10,10 hun tijd land ik in HCMC, M;n koffer is zoals wel vaker ongeveer de laatste, maar m;n mannetje staat keurig te wachten en brengt me naar het Le Duy Hotelin het centrum, waar ik nu zit te typen. Ik ben te moe om de verleiding te weerstaan en ga lekker even slapen. Na een herlijke douch - het is hier ruim 35 graden en de airco was nog niet aan toen ik kwam - sta ik om4.30 op straat voor het hotel en maak m;n eerste wandeling. Om 6.30 ben ik terug en heb dan de bekende markt Ben Tranh, het stadhuis,Saigon-river, de kathedraal en de beroemde Dong Khoi gezien. Saigon is vooral druk met heel veel brommertjes en voortdurende herrie. Het is iets mindel wild dan Dheli, maar het scheelt niet veel. Soms zijn er lichten maar meestal mag je zelf. Kwestie van zelfverzekerd doorlopen, mijn droom, zoals m;n carnavalsvacantie-genoten wel weten. Het lijkt me een boeiende sta, maar niet te lang, heel veel mensen!

Morgen ga ik meer gericht kijken. Het biertje wat ik nu drink heet Tiger en smaakt heel behoorlijk. Het kost 30000 dong!

Jon

Thea de Leeuw

ha, die Jon,

Toevallig net gekeken of deze site werkt en dat doet hij dus!! Leuk om je eerste ervaringen te lezen en intussen zul je al wel weer bij geslapen zijn.
En nu maar genieten!!!! Groet, Thea

Tiara Tours